تعیین رابطه بین ساختار سرمایه و سرمایه در گردش در شرکتهای پذیرفتهشده …

تعیین رابطه بین نسبت حقوق صاحبان سهام به کل داراییها و سرمایه در گردش در شرکتهای قلمرو تحقیق.
سؤالات تحقیق
سؤال اصلی:
بین ساختار سرمایه و سرمایه در گردش در شرکتهای قلمرو تحقیق چه رابطهای وجود دارد؟
سؤالات فرعی:
بین نسبت بدهی جاری به کل داراییها و سرمایه در گردش در شرکتهای قلمرو تحقیق چه رابطهای وجود دارد؟
بین نسبت بدهی بلندمدت به کل داراییها و سرمایه در گردش در شرکتهای قلمرو تحقیق چه رابطهای وجود دارد؟
بین نسبت حقوق صاحبان سهام به کل داراییها و سرمایه در گردش در شرکتهای قلمرو تحقیق چه رابطهای وجود دارد؟
فرضیههای تحقیق
فرضیه اصلی:
بین ساختار سرمایه و سرمایه در گردش در شرکتهای قلمرو تحقیق رابطه معکوس وجود دارد.
فرضیات فرعی:
بین نسبت بدهی جاری به کل داراییها و سرمایه در گردش در شرکتهای قلمرو تحقیق رابطه معکوس وجود دارد.
بین نسبت بدهی بلندمدت به کل داراییها و سرمایه در گردش در شرکتهای قلمرو تحقیق رابطه معکوس وجود دارد.
بین نسبت حقوق صاحبان سهام به کل داراییها و سرمایه در گردش در شرکتهای قلمرو تحقیق رابطه معکوس وجود دارد.
روش پژوهش
روش تحقیق از جهت هدف: با توجه به اینکه در این تحقیق از مدلها، روشها و نظریههای موجود در راستای حل مسئله یا بهبود وضعیت هستیم، بنابراین تحقیق فوق از جهت هدف، کاربردی است.
روش تحقیق از جهت روش استنتاج و گردآوری دادهها: با عنایت به اینکه از جامعه آماری (شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران) نمونه علمی انتخاب شده است، بنابراین از جهت روش استنتاج استقرایی است.
روش تحقیق از جهت طرح تحقیق: نهایتاً با عنایت به اینکه دادههای اصلی تحقیق در کار میدانی بر مبنای عملکرد گذشته و دادههای تاریخی مندرج در صورتهای مالی به دست خواهد آمد، بنابراین تحقیق فوق از جهت طرح تحقیق، پس رویدادی است.
قلمرو پژوهش
هر پژوهش باید دامنه مشخص و تعریفشدهای داشته باشد تا پژوهشگر در تمامی مراحل احاطه کافی بر کار خود داشته باشد و بتواند پیامدهای حاصل از نمونه را به جامعه آماری تعمیم دهد. قلمرو این پژوهش ازلحاظ موضوعی، زمانی و مکانی به شرح زیر بوده است.
قلمرو موضوعی
قلمرو موضوعی پژوهش تعیین رابطه بین ساختار سرمایه و سرمایه در گردش در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران بوده است.
قلمرو مکانی
حیطه مکانی اجرای تحقیق و به تعبیری افراد جامعه آماری موردمطالعه در این تحقیق عبارت از شرکتهای منتخب پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران با ویژگیهایی چون ختم دوره مالی به ۲۹/۱۲، عدم تعلق به مجموعه شرکتهای واسطهگری مالی یا سرمایهگذاری، نداشتن بیش از سه ماه توقف معاملاتی و در اختیار بودن صورتهای مالی در بازه زمانی موردمطالعه، به عضویت بورس درآمدن پیش از بازه زمانی موردمطالعه و عدم خروج از بورس طی این تازه زمانی است که در فصل سوم این گزارش تحقیقی بهعنوان جامعه آماری تعریفشده است.
قلمرو زمانی
قلمرو زمانی تحقیق حاضر بر مبنای بازه زمانی دادههای موردمطالعه عبارت از بازه زمانی ۵ ساله مربوط به سالهای عملکردی مالی ۱۳۸۹ الی ۱۳۹۳ بوده است.
تعریف واژهها و اصطلاحات تحقیق
سرمایه در گردش:
سرمایه در گردش خالص بخشی از داراییهای جاری شرکت میباشد که از منابع بلندمدت تأمین میشود و از مابهالتفاوت داراییهای جاری از بدهیهای جاری به دست آورده و به دو صورت میباشد:
سرمایه در گردش خالص مثبت: هنگامیکه میزان داراییهای جاری از میزان بدهیهای جاری بیشتر باشد مقدار سرمایه در گردش خالص، مثبت میشود.
سرمایه در گردش خالص منفی: هنگامیکه میزان بدهیهای جاری از میزان داراییهای جاری بیشتر باشد مقدار سرمایه در گردش خالص، منفی میشود.
نحوه محاسبه سرمایه در گردش به شرح زیر میباشد:
بدهی جاری-دارایی جاری=WC
ساختار سرمایه:
ساختار سرمایه: ساختار سرمایه ترکیبی از بدهی و حقوق صاحبان سهام است که از طریق آنها شرکتها تأمین مالی داراییهای خود را انجام میدهند. ساختار سرمایه ترکیب منابع وجوه بلندمدت مورداستفاده شرکت است و تغییر این ترکیب موجب تغییر هزینه سرمایه شرکت میشود. هدف اصلی از تصمیمات ساختار سرمایه ایجاد ترکیبی مناسب از منابع وجوه بلندمدت، بهمنظور حداقل سازی هزینه سرمایه شرکت و از آن طریق حداکثر کردن ارزش شرکت میباشد. این ترکیب، ساختار سرمایه بهینه نامیده میشود. (اسدی و همکاران،۱۳۹۰).
در این تحقیق ساختار سرمایه به ترکیب منابع تشکیلدهنده سمت چپ ترازنامه شامل منابع مالی تأمینشده از محل استقراض و حقوق صاحبان سهام اشاره دارد. برای بیان آن از نسبتهای زیر استفاده میشود:
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید. |