اولویتبندی شاخصهای ارزیابی رضایتمندی بازدیدکنندگان موزه ملی ایران- قسمت ۱۶

انتظارات مشتری
کیفیت درک شده از سخت افزار
کیفیت درک شده از نرم افزار
منبع: Kristiansen,2001
براساس این مدل عوامل موثر بر ایجاد وفاداری عبارتند از:
تصورات ذهنی مشتری
انتظارات مشتری
کیفیت دریافت شده از سوی سخت افزارها
کیفیت دریافت شده از سوی نرم افزارها
اگر مجموع عوامل مربوط به ذهنیات، انتظارات و کیفیت دریافت شده از سوی سخت افزارها و روابط انسانی، بیشتر یا معادل هزینهای باشد که مشتری جهت دریافت آنها میپردازد، در اینصورت میتوان انتظار داشت که وی از خرید خود احساس رضایت کرده و اگر این میزان از حد معینی بالاتر رود شاهد مراجعه مکرر وی و میزان خریدهای بالاتری از مشتری خواهیم بود. منظور از ارزش دریافت شده، مقایسه دریافتیها و پرداختیها از جانب مشتری است. لازم به ذکر است که هزینههایی که مشتری میپردازد تنها جنبه ریالی ندارد، مثلا زمانی که وی برای بدست آوردن محصول یا خدمت اختصاص میدهد، زمان معطلی در صفها و… همگی از جمله هزینههای پرداخت شده از جانب مشتری هستند (Kristiansen,2001).
۵-۲۰-۲ مدل رضایت و وفاداری مشتری در مالزی
شاخص رضایتمندی در مالزی یک شاخص ملی-اقتصادی است و نمایانگر ارزیابی مشتریان از کیفیت خدمات ارائه شده توسط سازمانها و موسسات دولتی مالزی است. این شاخص که در سال ۲۰۰۰ طراحی شده با تامین اطلاعات مناسب از مشتریان راه را برای تصمیمگیریهای راهبردی در سازمانهای این کشور هموار میسازد. مدل اصلی شاخص رضایت و وفاداری مشتری در مالزی در شکل زیر نمایش داده شده است. مدل شامل ۶ متغیر است که در آن عوامل موثر بر رضایت مشتری عبارتند از: (Abdullah,2001)
کیفیت درک شده
انتظارات مشتری
ارزش درک شده
همچنین عوامل موثر بر وفاداری شامل موارد زیر است:
تصویر محصول یا خدمت
رضایت مشتری
نمودار ۶-۲ تصویر درک شده از محصول یا خدمت- رضایت مشتری
منبع: Abdullah, 2001
۶-۲۰-۲ رضایتمندی مشتری در مدل زیتامل[۴۴] و بیتنر[۴۵]
رضایت و کیفیت خدمات دارای مشترکاتی هستند اما بطور کلی رضایتمندی مفهوم گستردهتری نسبت به کیفیت دارد، چرا که کیفیت بر ابعاد خدمات تمرکز دارد. از این دیدگاه کیفیت خدمات بعنوان بخشی از رضایتمندی به حساب میآید که ارتباط این دو در شکل زیر نشان داده شده است.
همانگونه که در نمودار پیداست کیفیت خدمات بیانگر ادراکات مشتری از ابعاد پنجگانه خدمات میباشد، در حالیکه رضایتمندی فراگیر بوده و مشتمل بر کیفیت خدمات، کیفیت محصول، قیمت و نیز عوامل موقعیتی و عوامل فردی میباشد (سیدجوادین،۱۳۸۴).
نمودار ۷-۲ عوامل موثر بر رضایتمندی
قابلیت اعتبار
پاسخگویی
عوامل موقعیتی
کیفیت خدمات
اطمینان خاطر
همدلی
رضایتمندی مشتری
کیفیت محصول
عوامل محسوس
قیمت
عوامل فردی
منبع: سید جوادین، ۱۳۸۴
طبق این مدل برای آگاهی از رضایتمندی مشتری، علاوه بر سنجش کیفیت خدمات، باید عوامل دیگری مانند کیفیت محصول (فیزیکی) و نیز قیمت را مورد سنجش و ارزیابی قرار داد.
دانلود متن کامل پایان نامه در سایت jemo.ir موجود است |